Безобразия на границите

Превозвачески фирми се оплакват, че масово митнически инспектори без съответна компетентност за това и без законово основание им налагат имуществени санкции при неизвършени от водачите нарушения. Същите излизат по данни от националната тол система, но по нея митническите служители не могат да установят на конкретното място кой е управлявал съответното превозно средство. Ако водачът не заплати немалка сума, няма как да напусне страната.
Наскоро по мое дело в един от районните съдилища се учудихме как на конкретен водач, който се опитва да премине границата, му се налага санuция за твърдяно нарушение, извършено преди двадесет дни от друго лице, което тогава е управлявало автомобила.
В случая, освен че е управлял не санкционираният водач, а друго лице, се оказа, че системата на Агенция „Пътна инфраструктура“ не отчита на определени арки плащането на дължимата пътна такса, макар на предходни и следващи системата да е сработила.
Председателят на състава сподели, че се касае за масова практика, която заплашва да залее съдебната система с дела на превозвачи срещу ,Агенция „Пътна инфраструктура“, чиято измервателна техника вероятно не успява да бъде в адекватно състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *